Våra katter

Eftersom att mängden katter kommer och går i vårt hem (som uppfödare blir man van vid att inte fästa sig för mycket vid alla sockersöta kattungar som föds och sedan hämtas upp av sina nya familjer). Därför har jag valt att presentera de norska skogskatter vi har hemma hos oss på heltid, i ordning efter ålder.

Mimsan – 9 år

Vår äldsta katt, Mimsan, har varit med oss länge nu och är flockens klara ledare. Hon kom till oss när hon var en liten kattunge, och har med åren växt sig riktigt stor och fått hela 11 kullar med kattungar. Det är rätt mycket för en katt, och om det blir en till kull så är det nog den sista för henne. Mimsan har päls i färgen brun tabby, som är svart- och brunrandig. Hon är en riktig primadonna som gillar att domdera med de andra katterna. Hon är en bra ledare, både för sina egna ungar och för de andra katterna, och hela flocken väntar tills hon har fått äta först innan de börjar äta.

Simone – 6 år

Simone är lite yngre än Mimsan och visar stor respekt för henne. Hon har lite större behov av att vara ifred än de andra katterna, och har färgen tigre. Hon är en ganska tystlåten, men snäll, katt som tycker om att iaktta, och vi tror att hon är den mest intelligenta av dem. Simones bästa lekkamrat är Burgundy.

Burgundy – 6 år

Burgundy är en röd/orange hankatt som är ovanligt lekfull för sin ålder. Han försöker ibland boss omkring och gå före i kön, men inte utan att Mimsan ryter ifrån, och då lyder han. Burgundy är otroligt kelig, och man kan ibland få för sig att han är en stor bebis som bara vill ligga i knät och gosa. När vi går och lägger oss på kvällarna brukar han komma och krafsa för att bli insläppt, och ligger man i soffan kommer han alltid tassande. Han är en fin fadersfigur som leker med sina små ungar och med de andra katterna.

Celeste – 5 år

Celeste är vår vackraste katt, rent utseendemässigt. Hon har ett otroligt välformat ansikte med stora ögon, och otroligt len päls i vitt och silver. Mimsan är hennes mamma, och de uppvisar stor kärlek (och ibland mindre rivalitet) sinsemellan. Celeste är vuxen nu, men hon brukar fortfarande tycka om att ligga och slicka på mamma Mimsan, som tålmodigt väntar. Tillsammans med sin mamma blir Celeste som en liten unge igen, men när Mimsan inte är med är hon den bästa klättraren av alla katterna – helt befriad från rädsla för höjder spatserar hon ofta på taket, och föredrar att ligga och lura högt upp på skåp, biltak, garagetaket och i träd.